Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" - гр.Търговище

Банер
ПДФ Печат Е-мейл

Ученици почерпиха за рождения ден на Байрон

 

С английски кейк и чай почерпиха за рождения ден на лорд Байрон в Езиковата гимназия в Търговище. Инициативата е на кръжока по драматургия, с ръководител Рени Стоименова, а почерпката подготви кръжокът по кулинария, наставляван от Анета Трифонова. Гости за празника бяха деветокласниците, които вече са овладели достатъчно добре английския език, за да се справят с байроновата поезия.

С инсценировка на откъс от незавършената поема „Дон Жуан” блеснаха актьорите от кръжока по драматургия. Така, докато се забавляваха, празнувайки рождения ден на великия англичанин, учениците неусетно бяха въвлечени в атмосферата на епохата, в която той е творил.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Търговищката езиковата гимназия с филмова премиера

 

Ученици от Езиковата гимназия в Търговище заснеха 30-минутен криминален психо-трилър, чиято премиера предстои. „Училищни ужаси” е продукт на кръжока по драматургия, ръководен от учителката по английски език в училището Рени Стоименова и създаден по програма „Успех”.

Сюжетът разказва за страховитите преживявания на петима приятели, които остават заключени в училище. Докато се забавляват, те разбират, че не са сами и в сградата има убиец, който превръща невинните им занимания в същински ужас. По коридорите се лее кръв, звучи страховита музика, чуват се ужасяващи писъци. Играе се на английски език, но субтитри на български помагат в превода, защото, както и всички други продукции на кръжока по драматургия, и тази е подкрепена от друг училищен кръжок - този на преводачите.

ТРЕЙЛЪР: http://www.youtube.com/watch?v=ne0XmTGpNGk

 

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

 

В час ли си: Моето училище - 5 ноември 2012

 

http://bnt.bg/bg/productions/126/edition/26595/v_chas_li_si_moeto_uchilishte_5_noemvri_2012

Представяне на ПГИЧЕ "Митрополит Андрей"

 
ПДФ Печат Е-мейл

Пореден успех на учениците от езиковата гимназия на състезание на английски език във Варна

 

 

На 13.11.2012г. във Варна се проведе регионалния кръг на Националната викторина на английски език „Образование на бъдещето” 2012 – 2013г., организирана от фондация „Дарби” и Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”. Нейната цел е млади хора от различни кътчета на страната да се срещнат помежду си, да премерят езиковите си знания, да научат повече за образователните системи по света и да развият презентационни, комуникативни и интердисциплинарни умения, необходими за всеки млад човек. По традиция състезанието се провежда на английски език.Всяко състезание се състои от 4 кръга, които се провеждат в един и същи ден:

Първи кръг: Първи кръг тази година включва езикова задача, по подобие на writing task 1 на международния тест IELTS.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

 

ПОЧЕРПКА ИЛИ ПАКОСТ?


Нетрадиционният за България, но традиционен за Профилираната гимназия с изучаване на чужди езици „Митрополит Андрей” празник за Хелоуийн  и този 31 октомври не разочарова  феновете си, като им даде за пореден път възможността да се присъединят към празнуващите по света с бал с маски – мечтата на всеки ученик в Търговище, когато дойде последният ден на октомври. Арсеналът от мъртвешко бяла боя, кръв, страшни маски, вампирски зъби и челюсти, вещерски шапки и костюми на скелети от хелоуийнските артикули на „Щурия балон” и „Кауфланд” бяха разграбени най-вече от 12 клас, организаторите на бала в гимназията, и след това от всички останали верни последователи. Събитието бе обявено за 18.00 ч. на 31 октомври в салона на училището, но още половин час преди това сградата на училището бе атакувана не от извънземни, както е в сценария на прочутия Орсън Уелс,  а от вдъхновено маскирани образи на Яги, пънк-индианци, вампири в черно, закачливи зайчета Бъни, Фантомас, една истинска американка в традиционна българска носия, фламенко красавици от мавърска Испания и прочие приказни герои. Сред гостите на празника, захранван от сандвичи и бонбони, закупени с еднолевките за вход, беше и един почти истински Шерлок Холмз с изгаснала, поради забраната за тютюнопушене, лула. Настроението беше преобладаващо американско поради незапълнената все още ниша в родното музикално пространство от хелоуийн-чалга.

 

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 10 от 14


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.