Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" - гр.Търговище

Банер
ПДФ Печат Е-мейл

 

„Парламентарните избори” в Езиковата преминаха джентълменски

За няколко часа актовата зала на ІV Основно училище в Търговище се превърна в арена на предизборна надпревара между „Партията на прогреса” и „Партията на благоденствието”. Двете измислени политически сили се представляваха от два екипа от ученици от 11-ти клас на Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици „Митрополит Андрей”, чийто преподавател по история и вдъхновител на проявата е Маруся Максимова.

Макар че подборът на представителите на партиите е станал чрез жребий, предизборната кампания премина изключително напрегнато и по всички писани и неписани правила - с предварителна няколкоседмична агитация, проучване на нагласите от социологическа агенция „Глас”, разпространение и защита на предизборни платформи, предизборен дебат, избирателна комисия и, както си му е редът по нашенски - с подкупваща почерпка на електората с шоколадови бисквити.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Представянето на "Небеса от грях" на Лора Лазар в гр.Търговище предизвика изключителен интерес

http://www.loralazar.com/1/post/2012/09/23.html

 
ПДФ Печат Е-мейл

АКТУАЛНИ УЧЕБНИЦИ

ЗА УЧЕБНАТА 2012/2013 ГОДИНА

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Национални културни празници "Албена 2012"


На 18.09.2012 г. в актовата зала се състоя среща на ученици, учители с видни представители на българската наука и култура – Иван Гранитски, акад. Константин Косев, Георги Константинов, Петър Маринков, Панко Анчев, Хайгашод Агасян и Лили Маринкова


 

 

 

 

 

 

 

 

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Зам.-кметът на Търговище Деян Дечев обеща неотложни ремонти в Езиковата гимназия

 

Заместник-кметът Деян Дечев започва поредица от срещи с педагогическите колективи на училищата в общината. Първата от тях се проведе в четвъртък с колектива на Езиковата гимназия в Търговище. „Поводът за тези срещи е да научим какви са вашите очаквания към общинската администрация. Същевременно учителите са естественият медиатор между нас и младите хора – вашите ученици” – с тази въвеждащи думи Дечев започна своето изложение. Той представи вижданият на ръководството на Търговище за развитието на училищната мрежа в общината в условията на очаквания нов Закон за образованието, философията на инвестиционната политика, формирането на бюджета и възможностите за финансиране на учебните заведения.

Пред учителския колектив на Езиковата гимназия Деян Дечев пое ангажимент за извършване на неотложния ремонт на покрива, но изрази колеблива готовност, че още през тази година общината ще намери средства за не по-малко наложителната топло- и хидроизолация на сградата. Догодина тази задача ще бъде на първо място – пое ангажимент заместник-кметът на Търговище.

продължава>
 
« НачалоПредишна11121314СледващаКрай »

Страница 11 от 14


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.