Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" - гр.Търговище

Банер
ПДФ Печат Е-мейл

 

ПОЧЕРПКА ИЛИ ПАКОСТ?


Нетрадиционният за България, но традиционен за Профилираната гимназия с изучаване на чужди езици „Митрополит Андрей” празник за Хелоуийн  и този 31 октомври не разочарова  феновете си, като им даде за пореден път възможността да се присъединят към празнуващите по света с бал с маски – мечтата на всеки ученик в Търговище, когато дойде последният ден на октомври. Арсеналът от мъртвешко бяла боя, кръв, страшни маски, вампирски зъби и челюсти, вещерски шапки и костюми на скелети от хелоуийнските артикули на „Щурия балон” и „Кауфланд” бяха разграбени най-вече от 12 клас, организаторите на бала в гимназията, и след това от всички останали верни последователи. Събитието бе обявено за 18.00 ч. на 31 октомври в салона на училището, но още половин час преди това сградата на училището бе атакувана не от извънземни, както е в сценария на прочутия Орсън Уелс,  а от вдъхновено маскирани образи на Яги, пънк-индианци, вампири в черно, закачливи зайчета Бъни, Фантомас, една истинска американка в традиционна българска носия, фламенко красавици от мавърска Испания и прочие приказни герои. Сред гостите на празника, захранван от сандвичи и бонбони, закупени с еднолевките за вход, беше и един почти истински Шерлок Холмз с изгаснала, поради забраната за тютюнопушене, лула. Настроението беше преобладаващо американско поради незапълнената все още ниша в родното музикално пространство от хелоуийн-чалга.

 

 
ПДФ Печат Е-мейл

 

„Парламентарните избори” в Езиковата преминаха джентълменски

За няколко часа актовата зала на ІV Основно училище в Търговище се превърна в арена на предизборна надпревара между „Партията на прогреса” и „Партията на благоденствието”. Двете измислени политически сили се представляваха от два екипа от ученици от 11-ти клас на Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици „Митрополит Андрей”, чийто преподавател по история и вдъхновител на проявата е Маруся Максимова.

Макар че подборът на представителите на партиите е станал чрез жребий, предизборната кампания премина изключително напрегнато и по всички писани и неписани правила - с предварителна няколкоседмична агитация, проучване на нагласите от социологическа агенция „Глас”, разпространение и защита на предизборни платформи, предизборен дебат, избирателна комисия и, както си му е редът по нашенски - с подкупваща почерпка на електората с шоколадови бисквити.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Национални културни празници "Албена 2012"


На 18.09.2012 г. в актовата зала се състоя среща на ученици, учители с видни представители на българската наука и култура – Иван Гранитски, акад. Константин Косев, Георги Константинов, Петър Маринков, Панко Анчев, Хайгашод Агасян и Лили Маринкова


 

 

 

 

 

 

 

 

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Представянето на "Небеса от грях" на Лора Лазар в гр.Търговище предизвика изключителен интерес

http://www.loralazar.com/1/post/2012/09/23.html

 
ПДФ Печат Е-мейл

АКТУАЛНИ УЧЕБНИЦИ

ЗА УЧЕБНАТА 2012/2013 ГОДИНА

продължава>
 
« НачалоПредишна1112131415СледващаКрай »

Страница 11 от 15


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.