Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" - гр.Търговище

Банер
ПДФ Печат Е-мейл

Езиковата гимназия учреди плакет “Първенец на випуска”

32 отлични и 23 дипломи с оценка “много добър” връчи г-н Атанас Цанев - директорът на Езиковата гимназия в Търговище на завършващите абитуриенти. Със среден успех много добър 5.28, профилираното училище отново е първенец в областта и на ниво над средното за страната сред останалите сродни учебни заведения.

За първи път тази година бе учреден плакет “Първенец на випуска”, който ще се връчва на абитуриента с най-висок успех. За “Випуск-2012” това е Маргарита Даниелова Дойчева с успех 5.96. Плакетът е проектиран по идея на директора на гимназията с подкрепата на преподавателя Емил Димитров. Стъклопластиката и оформлението са дело на търговищка фирма. Такива плакети ще получат и първенците на отминалите випуски, а занапред това ще бъде постоянна традиция.

Непосредствено след първенеца на випуска по успех се наредиха:

Екатерина Радева – с успех отличен 5,93

Филиз Мехмедова – с успех отличен 5,92

Бетина Русчева - с успех отличен 5,89

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Отново сме първи в областта по успех на ДЗИ

На проведените матури за випуск 2012 година ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” отново зае  първо място по успех в област Търговище.

Успехът ни е много добър 5,28.Това е резултат,който ни нарежда сред най-добрите училища в България.Отново доказахме,че знанията,получавани в нашата гимназия,са качествени.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Призьорите от петия математически турнир

на ВТ университет 2012

Николай Колев – второ място

и Блага Вълчева и Калин Владимиров – трето място

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Ли

Литературните творци на гимназията

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Американска учителка в Търговищката Езикова гимназия


С успех се увенчаха усилията на ръководството на ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” и тази есен с новоприетите осмокласници ще работи американски учител. Да преподава английски в Търговище пристига Шелби Карвальо от Аризона. 21-годишната абсолвентка на Тексаския университет в Остин е посланик на Българо Американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт”. Преди да я изпратят, от комисията внимателни са преценили показателите на учебното заведение, нивото на преподаване на английски език и квалификацията на учителите, с които Шелби ще работи като асистент-преподавател. Като носител на езика, тя ще развива уменията на учениците в ежедневната комуникация, както и при бъдещото продължаване на образованието.

продължава>
 
« НачалоПредишна11121314СледващаКрай »

Страница 12 от 14


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.