Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" - гр.Търговище

Банер
ПДФ Печат Е-мейл

Зам.-кметът на Търговище Деян Дечев обеща неотложни ремонти в Езиковата гимназия

 

Заместник-кметът Деян Дечев започва поредица от срещи с педагогическите колективи на училищата в общината. Първата от тях се проведе в четвъртък с колектива на Езиковата гимназия в Търговище. „Поводът за тези срещи е да научим какви са вашите очаквания към общинската администрация. Същевременно учителите са естественият медиатор между нас и младите хора – вашите ученици” – с тази въвеждащи думи Дечев започна своето изложение. Той представи вижданият на ръководството на Търговище за развитието на училищната мрежа в общината в условията на очаквания нов Закон за образованието, философията на инвестиционната политика, формирането на бюджета и възможностите за финансиране на учебните заведения.

Пред учителския колектив на Езиковата гимназия Деян Дечев пое ангажимент за извършване на неотложния ремонт на покрива, но изрази колеблива готовност, че още през тази година общината ще намери средства за не по-малко наложителната топло- и хидроизолация на сградата. Догодина тази задача ще бъде на първо място – пое ангажимент заместник-кметът на Търговище.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Езиковата гимназия учреди плакет “Първенец на випуска”

32 отлични и 23 дипломи с оценка “много добър” връчи г-н Атанас Цанев - директорът на Езиковата гимназия в Търговище на завършващите абитуриенти. Със среден успех много добър 5.28, профилираното училище отново е първенец в областта и на ниво над средното за страната сред останалите сродни учебни заведения.

За първи път тази година бе учреден плакет “Първенец на випуска”, който ще се връчва на абитуриента с най-висок успех. За “Випуск-2012” това е Маргарита Даниелова Дойчева с успех 5.96. Плакетът е проектиран по идея на директора на гимназията с подкрепата на преподавателя Емил Димитров. Стъклопластиката и оформлението са дело на търговищка фирма. Такива плакети ще получат и първенците на отминалите випуски, а занапред това ще бъде постоянна традиция.

Непосредствено след първенеца на випуска по успех се наредиха:

Екатерина Радева – с успех отличен 5,93

Филиз Мехмедова – с успех отличен 5,92

Бетина Русчева - с успех отличен 5,89

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Ли

Литературните творци на гимназията

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Отново сме първи в областта по успех на ДЗИ

На проведените матури за випуск 2012 година ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” отново зае  първо място по успех в област Търговище.

Успехът ни е много добър 5,28.Това е резултат,който ни нарежда сред най-добрите училища в България.Отново доказахме,че знанията,получавани в нашата гимназия,са качествени.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Призьорите от петия математически турнир

на ВТ университет 2012

Николай Колев – второ място

и Блага Вълчева и Калин Владимиров – трето място

продължава>
 
« НачалоПредишна1112131415СледващаКрай »

Страница 12 от 15


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.