Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" - гр.Търговище

Банер
ПДФ Печат Е-мейл

Американска учителка в Търговищката Езикова гимназия


С успех се увенчаха усилията на ръководството на ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” и тази есен с новоприетите осмокласници ще работи американски учител. Да преподава английски в Търговище пристига Шелби Карвальо от Аризона. 21-годишната абсолвентка на Тексаския университет в Остин е посланик на Българо Американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт”. Преди да я изпратят, от комисията внимателни са преценили показателите на учебното заведение, нивото на преподаване на английски език и квалификацията на учителите, с които Шелби ще работи като асистент-преподавател. Като носител на езика, тя ще развива уменията на учениците в ежедневната комуникация, както и при бъдещото продължаване на образованието.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Последователност на дейностите по приемане на ученици след завършен 7 клас

/изтегли/

На раздяла с тийнейджърството

Една абитуриентка от Търговищката Езикова гимназия

Тя е на 19, зодия Овен, пише стихове, съчинява проза, твори музика, свири на китара, пее прекрасно, занимава се с художествена фотография, а преди броени дни взе в ръце и първата си самостоятелна книга – сборник от най-добрите й творби за последните 5 години.

Представянето на първия й сборник с лично творчество, озаглавен „Себе си съчинявам”, беше част от празника на литературен клуб „Фoтони”, отбелязващ своята 10-годишнина. Кафе-театърът на читалище „Напредък” в Търговище трудно побра всички приятели на „фoтоните” и на изящното слово. Първите членове на клуба, някога 12-13 годишни деца, днес са млади хора с професии. След тях крачат следващите поколения, сред които и Полина Цанева, абитуриентка на Търговищката Езикова гимназия.

 

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Професионално ориентиране

В периода от 07.05 - 10.05.2012г. учениците от 10-ти и 11-ти клас на ПГИЧЕ "Митрополит Андрей" проведоха срещи с г-жа Даниела Илиева, представител на Бюрото по труда, гр.Търговище. След разговор за професионалната ориентация на младите хора, учениците попълниха тест на британския психолог Холънд "Търсене и самонасочване".

Какво бих желал да правя и какво умея да правя? Как оценявам различните професии? Отговорите на тези въпроси дават възможност да се определи степента на интерес към различни професии. Ако знаем какво представлява дадена личност, можем да предвидим какъв вид работа най-вероятно ще й даде удовлетвореност и успех.

За учениците беше интересно да узнаят с какво биха могли да се занимават в бъдеще.

 
« НачалоПредишна1112131415СледващаКрай »

Страница 13 от 15


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.