Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици "Митрополит Андрей" - гр.Търговище

Банер
ПДФ Печат Е-мейл

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ – ТЕАТЪР ВЪВ ВЛАКА!

НА 20 АПРИЛ В УСКОРЕНИЯ БЪРЗ ВЛАК ВАРНА-СОФИЯ

ТЕАТРАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ОТ ТЕАТРАЛНИЯ КЛУБ КЪМ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В ТЪРГОВИЩЕ ПО АВТОРСКА УЧЕНИЧЕСКА ПИЕСА на Денислав Янев и организирано от ръководителката на клуба Ренета Стоименова – финансирано по ученически проект “УСПЕХ” на Европейския съюз за възобновяване на кръжочната дейност в училищата.


Пиесата е с елементи на комедиен екшън от времето на Ориент Експрес и бе играна последователно в няколко вагона на експреса пред смаяната публика – редови пътници на влака – които единодушно заявиха, че пърформънсът е внесъл забавление в иначе монотонното и дълго пътуване, и приветстваха повече подобни импровизации. Представлението бе заснето от няколко телевизионни екипа, сред които един на Би Ти Ви и един на Нова телевизия, и бе отразено от националните медии като БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ПЪРВО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ВЪВ ВЛАК!!! Забавлението обаче бе и си остава изцяло за актьорите и поддържащия екип от преводачи! J

 
ПДФ Печат Е-мейл

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА КЛУБ ПРЕВОД - ПИСМЕН И УСТЕН”

ПО ПРОЕКТ „УСПЕХ”

На 20.04.2012г. клуб „Превод – писмен и устен” проведе представителната си изява по проект „Успех” съвместно с клуба за лингвистичен театър в ПГИЧЕ „Миитрополит Андрей” – гр. Търговище.

Идеята ни беше да направим театрално представление по необичаен начин и на необичайно място. И така, какво по-необичайно място за театрално представление от пътуващ влак? Но клубът по лингвистичен театър се занимава с драма на английски език! Е, ето в този момент се намесиха преводачите. Ако трябва да следваме хронологията, ето как се случи всичко.

Денислав Янев, ученик от Хб клас в ПГИЧЕ, написа едноактна пиеса на английски език, която участниците в клуба по превод преведоха на български език по време на сбирките, набраха текста на компютър, изработиха и размножиха свитъци със сценария.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Ученици: Медиите са провокатор на агресивно поведение

В продължение на пет дни делегация от Търговищката Езикова гимназия беше на приятелско и работно          посещение в Гърция, на няколко километра от Кавала. Освен с достойното им представяне по съвместния международен проект, учениците ще запомнят тази визита с автентичната атмосфера от времето на романа „Тютюн” и живия патриархален дух на сплотеност, доверие и взаимно уважение, който цари сред жителите на Елефтеруполи.

Идеята, че Гърция преживява възможно най-страшната криза, а хората въпреки това са положително настроени и ведри, е много впечатляваща – споделят на първо място Теодора, Петя и Денислав, с които се срещаме буквално на следващия ден след завръщането им. В 7-хилядното градче цари дух на подкрепа и разбирателство. Всеки знае мястото си в обществения ред и в бизнеса. Не само че не си пречат чрез конкуренция или правейки си пакости, а напротив – постоянно се подкрепят и допълват.

продължава>
 
ПДФ Печат Е-мейл

Отличиха нашите математици !!!

Признанието дойде от Петия математически конкурс на Великотърновския университет, състоял се в средата на март. Една втора и две трети награди са присъдени на възпитаниците ни от Езикова гимназия.

От възможни 100 точки, Николай Колев е събрал 90, Блага Вълчева – 88 и Калин Владимиров – 87. С тези резултати , които се признават в конкурсните изпити за специалностите Информатика, Компютърни науки и Математика и информатика на университета, и тримата могат да се считат вече за студенти.

На 18 май, когато абитуриентите ще се сбогуват с училището, представители на Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методии” официално ще им връчат наградите .

 
Добре дошли ПДФ Печат

ПГИЧЕ  "Митрополит Андрей" е водещо учебно заведение в търговищкия регион.   Понастоящем в него се обучават 240 ученици и работят 21учители. Училището има своя собствена стратегия, високи образователни стандарти, съответстващи на европейските, интерактивно компютърно и мултимедийно обучение, широки международни контакти, динамичен и високо мотивиран преподавателски колектив. Ние окуражаваме нашите ученици да се включват в дейности на училищно ниво, както и в образователни прояви с национално и международно значение.

Учителският колектив осигурява възможности за учениците да развиват лидерски качества и подпомага интелектуалното и личностното им развитие. Нашата цел са ученици с високи интелектуални възможности, добре подготвени за изискванията на европейския интелектуален пазар. В училището се осигуряват висококачествено езиково обучение в съответствие с европейските стандарти. Учениците се подготвят за покриване на изпитите FCE, CAE и CPE.

Всички учители  са щастливи да бъдат част от динамичната мултиезикова среда в Европа и да се изправят срещу предизвикателствата на модерния свят.

 
« НачалоПредишна11121314СледващаКрай »

Страница 14 от 14


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.