диплом за Петя Петрова

Актуално диплом за Петя Петрова
ПДФ Печат

 

На международния фестивал VІІІ празници на младежкото театрално изкуство „Бургаски изгреви”,дни на рускоезичното изкуство,отлично се представи десетокласничката от езиковата гимназия Петя Петрова.

Ето какво разказа тя за участието си : "За осми пореден път в град Бургас, се проведе международният фестивал ПРАЗНИЦИ НА МЛАДЕЖКОТО СЦЕНИЧНО ИЗКУСТВО „БУРГАСКИ ИЗГРЕВИ”. В рамките на празниците на 25 и 26 април се организира уникален по рода си фестивал “ДНИ НА РУСКОЕЗИЧНОТО ИЗКУСТВО” .

Участниците бяха разпределени в три жанра : Танц, Театър и Музика, в три възрастови групи. Бях свидетел на много групови и индивидуални изпълнения на участници от Бургас, Дупница, Поморие, Ямбол и София. Самият фестивал тепърва набира сили и определено ще стане един от силните в България. Чух много рецитали на ученици от частни училища с засилено изучаване на руски език, от университет “Проф. Асен Златаров”, както и музикални изпълнения на студенти от Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” . Бях страшно изненадана, че толкова много хора, ценящи руското изкуство, се бяха събрали, усетих страхотна творческа атмосфера. Всички бяха позитивно настроени, почти непрекъснато говореха на руски, танцуваха и пяха.

Аз се представих с две песни – “Шопен”, от репертоара на Елена Ваенга и “Мамо” на Анастасия Приходко, като взех участие във вторият фестивален ден. Трябваше да направя превод на български на двете песни и творческа автобиография в предварителната заявка за участие. Получих поздравления от журито, другите участници и ръководителите им, за собствената интерпретация на изпълнените от мен песни, както и много аплодисменти от публиката. Щастлива съм, че имах възможността да се докосна до руската култура и изкуство за пореден, но не и последен път!"

Честито!

 


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.