Една прекрасна певица

Актуално Една прекрасна певица
ПДФ Печат
"Една прекрасна певица"

“Една прекрасна певица, от която се впечатлих и даже се притеснявам да пея след нея. Аплодисменти - това е певицата на деня!” – това бяха думите на Мариана Попова, докато връчваше първата награда в трета възрастова група на Петя Петрова – индивидуален изпълнител от музикална школа “New voices”.
Фестивалът Песни России” се организира от Сдружение "Приятели на Русия" - Ямбол по проект, финансиран от фонд "Русский мир" – Москва за единадесети пореден път в гр. Ямбол. В рамките на фестивала се провеждат и конкурси за рисунка, фотография и литературно произведение.
На 12 май от 10 часа с празнично дефиле по централните улици на града стартира традиционният ученически фестивал на руската песен. В него участваха 305 ученици от Ямболска област и от градовете Русе, Варна, Стара Загора и Търговище.
Участниците във фестивала “Песни России” 2012 – творчески колективи (дуети, трио, вокални групи) и индивидуални изпълнители се състезават в три възрастови групи от 1 до 12 клас и представят руски песни от различни жанрове. Авторитетно жури с председател Мариана Попова, композиторът Дани Милев и музикалния педагог Елена Каменова журира във фестивалния ден.
Песента “Шопен” от репертоара на Елена Ваенга впечатли не само журито, но и организаторите и публиката. Петя получи поздравления и много аплодисменти.

 


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.