Последни новини

Актуално
ПДФ Печат

ПОКАНА

към учениците на ПГИЧЕ "Митрополит Андрей" и техните родители

стартира форум „Модерна и устойчива инфраструктура в Търговище"

Сградата на нашето училище е включена в проекта!!!

Форумът ще се проведе на 30 юли 2013 г. , вторник, от 16.00 часа

в зала „Христо Самсаров” в сградата на Община Търговище.

Вашето мнение и препоръки са важни за облика на Търговище.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

НЕКА ДА ИЗБЕРЕМ ЗАЕДНО НАЙ-ДОБРОТО ЗА НАШИЯ ГРАД !

ОЧАКВАМЕ ВИ!

продължава>
 
ПДФ Печат

Конкурс за стипендии за ученици в средните училища за учебната 2013/2014 година
Краен срок: 28 юли 2013 г.
High School Scholаrship Program Application


Младежка фондация „Арете“ - България  с подкрепата на Тръст за Социална Алтернатива

О Б Я В Я В А

Конкурс за стипендии за ученици в средните училища за учебната  2013/2014 година

Краен срок за кандидатстване: 28 юли 2013 г.

Кандидатите трябва да отговарят на следните критерии:

продължава>
 
ПДФ Печат

 

17-годишната Петя от Търговище с две награди от литературен и музикален конкурс

17-годишната Петя Петрова от Търговище донесе две награди от литературен и музикален конкурс. Момичето “прескочи” от Благоевград в Ямбол и накара името на града ни да се повтори не един път.

И тази година XV Национален ученически празник “За хляба наш…” бе под патронажа на кмета на община Благоевград и бе посветен на Международния ден на Земята. Над 156 есета се конкурираха във възрастова група ІХ-ХІІ клас, като едва 13 от тях бяха допуснати до втори кръг, който представляваше написване на есе в една от залите на община Благоевград. Трима търговищки ученици бяха допуснати до него, като само Петя се яви. Бяха изтеглени две теми и учениците имаха на разположение два часа да напишат своето творение. Есето на търговищката девойка й донесе поощрение. Възпитаничката на ПГИЧЕ “Митрополит Андрей”, горда с постижението си, продължи към следващата дестинация – Ямбол, където ден по-късно се проведе Дванадесетото издание на ученическия фестивал “Песни России”.

продължава>
 
ПДФ Печат

 

Ученик на Езиковата гимназия в Търговище спечели правителствена стипендия на САЩ


Едногодишна стипендия на правителството на САЩ спечели десетокласникът Десислав Пенев от Езиковата гимназия в Търговище. Той е един от 6-те български ученици, които ще учат една година в държавни училища в Америка. През няколко кръга изпити, тестове, интервюта премина търговищкото момче, за да постигне този успех. Счита, че е спечелил с позитивното си мислене, с доброжелателната си настройка и комуникативност, със своята откритост.

Стипендията е учредена в средата на миналия век, след Втората световна война, като форма на сближаване и стопляне на отношенията между САЩ и страните от стария континент и програмата работи и до днес. През последните години в нея са включени и страните от бившия Източен блок с цел американците да се запознаят с източноевропейските ценности и култура.

В гр. Кеноша, щата Уисконсин, на брега на езерото Мичиган Десислав ще живее в приемно американско семейство заедно с друго момче от Испания. Там ще учи една година в държавно училище, но е амбициран да не пропусне учебната година в България. Директорът на гимназията Атанас Цанев и преподавателите му тук вече обмислят как да подкрепят младежа, за да вземе приравнителните изпити и да догони съучениците си.

Людмила Ганчева

 

 
ПДФ Печат

Учител от Търговище се обучава в Шотландия на съвременни методи на преподаване

Ренета Стоименова - преподавателка по английски език в Търговищката езикова гимназия, за пети път участва в методически курсове за нови методи на преподаване по английски език, които се огранизират с финансиране от еврофондовете за преподаватели от страни-членки на Евросъюза. Този път семинарът се провежда в Шотландия. 

продължава>
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 9 от 15


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.