Последни новини

Актуално
ПДФ Печат

Американска учителка в Търговищката Езикова гимназия


С успех се увенчаха усилията на ръководството на ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” и тази есен с новоприетите осмокласници ще работи американски учител. Да преподава английски в Търговище пристига Шелби Карвальо от Аризона. 21-годишната абсолвентка на Тексаския университет в Остин е посланик на Българо Американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт”. Преди да я изпратят, от комисията внимателни са преценили показателите на учебното заведение, нивото на преподаване на английски език и квалификацията на учителите, с които Шелби ще работи като асистент-преподавател. Като носител на езика, тя ще развива уменията на учениците в ежедневната комуникация, както и при бъдещото продължаване на образованието.

продължава>
 
ПДФ Печат

"Една прекрасна певица"“Една прекрасна певица, от която се впечатлих и даже се притеснявам да пея след нея. Аплодисменти - това е певицата на деня!” – това бяха думите на Мариана Попова, докато връчваше първата награда в трета възрастова група на Петя Петрова – индивидуален изпълнител от музикална школа “New voices”.
продължава>
 
ПДФ Печат

Последователност на дейностите по приемане на ученици след завършен 7 клас

/изтегли/

На раздяла с тийнейджърството

Една абитуриентка от Търговищката Езикова гимназия

Тя е на 19, зодия Овен, пише стихове, съчинява проза, твори музика, свири на китара, пее прекрасно, занимава се с художествена фотография, а преди броени дни взе в ръце и първата си самостоятелна книга – сборник от най-добрите й творби за последните 5 години.

Представянето на първия й сборник с лично творчество, озаглавен „Себе си съчинявам”, беше част от празника на литературен клуб „Фoтони”, отбелязващ своята 10-годишнина. Кафе-театърът на читалище „Напредък” в Търговище трудно побра всички приятели на „фoтоните” и на изящното слово. Първите членове на клуба, някога 12-13 годишни деца, днес са млади хора с професии. След тях крачат следващите поколения, сред които и Полина Цанева, абитуриентка на Търговищката Езикова гимназия.

 

продължава>
 
« НачалоПредишна1112131415СледващаКрай »

Страница 13 от 15


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.