Последни новини

Актуално
ПДФ Печат

На раздяла с тийнейджърството

Една абитуриентка от Търговищката Езикова гимназия

Тя е на 19, зодия Овен, пише стихове, съчинява проза, твори музика, свири на китара, пее прекрасно, занимава се с художествена фотография, а преди броени дни взе в ръце и първата си самостоятелна книга – сборник от най-добрите й творби за последните 5 години.

Представянето на първия й сборник с лично творчество, озаглавен „Себе си съчинявам”, беше част от празника на литературен клуб „Фoтони”, отбелязващ своята 10-годишнина. Кафе-театърът на читалище „Напредък” в Търговище трудно побра всички приятели на „фoтоните” и на изящното слово. Първите членове на клуба, някога 12-13 годишни деца, днес са млади хора с професии. След тях крачат следващите поколения, сред които и Полина Цанева, абитуриентка на Търговищката Езикова гимназия.

 

продължава>
 
ПДФ Печат

Отличиха нашите математици !!!

Признанието дойде от Петия математически конкурс на Великотърновския университет, състоял се в средата на март. Една втора и две трети награди са присъдени на възпитаниците ни от Езикова гимназия.

От възможни 100 точки, Николай Колев е събрал 90, Блага Вълчева – 88 и Калин Владимиров – 87. С тези резултати , които се признават в конкурсните изпити за специалностите Информатика, Компютърни науки и Математика и информатика на университета, и тримата могат да се считат вече за студенти.

На 18 май, когато абитуриентите ще се сбогуват с училището, представители на Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методии” официално ще им връчат наградите .

 
ПДФ Печат

Ученици: Медиите са провокатор на агресивно поведение

В продължение на пет дни делегация от Търговищката Езикова гимназия беше на приятелско и работно          посещение в Гърция, на няколко километра от Кавала. Освен с достойното им представяне по съвместния международен проект, учениците ще запомнят тази визита с автентичната атмосфера от времето на романа „Тютюн” и живия патриархален дух на сплотеност, доверие и взаимно уважение, който цари сред жителите на Елефтеруполи.

Идеята, че Гърция преживява възможно най-страшната криза, а хората въпреки това са положително настроени и ведри, е много впечатляваща – споделят на първо място Теодора, Петя и Денислав, с които се срещаме буквално на следващия ден след завръщането им. В 7-хилядното градче цари дух на подкрепа и разбирателство. Всеки знае мястото си в обществения ред и в бизнеса. Не само че не си пречат чрез конкуренция или правейки си пакости, а напротив – постоянно се подкрепят и допълват.

продължава>
 
ПДФ Печат

Поредният випуск положи клетва

 

На 28 март за 9-ти път най-младите възпитаници на Езиковата гимназия в Търговище положиха клетва за вярност към училището, почит към своите учители и подкрепа на идващите след тях випуски. Традиционният ритуал се проведе в двора учебното заведение пред барелефа на патрона Митрополит Андрей.

Общо 50 осмокласници, организирани в две паралелки с класни ръководители г-н Веселин Николов и г-жа Боряна Атанасова се заклеха пред училищното знаме и положиха цветя пред барелефа на патрона на гимназията.

С едноминутно мълчание учители и ученици сведоха глави в памет на учителя Красимир Попянев.

продължава>
 
Бюджет ПДФ Печат

Училищен план- бюджет 2012 - утвърден

 
« НачалоПредишна1112131415СледващаКрай »

Страница 14 от 15


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.