Последни новини

Актуално
ПДФ Печат

Отличиха нашите математици !!!

Признанието дойде от Петия математически конкурс на Великотърновския университет, състоял се в средата на март. Една втора и две трети награди са присъдени на възпитаниците ни от Езикова гимназия.

От възможни 100 точки, Николай Колев е събрал 90, Блага Вълчева – 88 и Калин Владимиров – 87. С тези резултати , които се признават в конкурсните изпити за специалностите Информатика, Компютърни науки и Математика и информатика на университета, и тримата могат да се считат вече за студенти.

На 18 май, когато абитуриентите ще се сбогуват с училището, представители на Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методии” официално ще им връчат наградите .

 
ПДФ Печат

Ученици: Медиите са провокатор на агресивно поведение

В продължение на пет дни делегация от Търговищката Езикова гимназия беше на приятелско и работно          посещение в Гърция, на няколко километра от Кавала. Освен с достойното им представяне по съвместния международен проект, учениците ще запомнят тази визита с автентичната атмосфера от времето на романа „Тютюн” и живия патриархален дух на сплотеност, доверие и взаимно уважение, който цари сред жителите на Елефтеруполи.

Идеята, че Гърция преживява възможно най-страшната криза, а хората въпреки това са положително настроени и ведри, е много впечатляваща – споделят на първо място Теодора, Петя и Денислав, с които се срещаме буквално на следващия ден след завръщането им. В 7-хилядното градче цари дух на подкрепа и разбирателство. Всеки знае мястото си в обществения ред и в бизнеса. Не само че не си пречат чрез конкуренция или правейки си пакости, а напротив – постоянно се подкрепят и допълват.

продължава>
 
ПДФ Печат

Поредният випуск положи клетва

 

На 28 март за 9-ти път най-младите възпитаници на Езиковата гимназия в Търговище положиха клетва за вярност към училището, почит към своите учители и подкрепа на идващите след тях випуски. Традиционният ритуал се проведе в двора учебното заведение пред барелефа на патрона Митрополит Андрей.

Общо 50 осмокласници, организирани в две паралелки с класни ръководители г-н Веселин Николов и г-жа Боряна Атанасова се заклеха пред училищното знаме и положиха цветя пред барелефа на патрона на гимназията.

С едноминутно мълчание учители и ученици сведоха глави в памет на учителя Красимир Попянев.

продължава>
 
Бюджет ПДФ Печат

Училищен план- бюджет 2012 - утвърден

 
ПДФ Печат

 

НОВ ВРЪХ СЪС ЗНАНИЯТА СИ ЗА РОДНИЯ ЕЗИК

Десетокласничката Петя Тихомирова Петрова от Профилираната гимназия с изучаване на чужди езици „Митрополит Андрей" - Търговище се класира на седмо място в Националното състезание по български език, организирано от Сдружението на учителите филолози "Любословие".

От участвалите над 400 ученици на нейната възраст от цялата страна, Петя, която единствена от областта спечели американска стипендия за отличното й представяне в направление „Журналистика", извоюва 63 от възможните 70 точки на тестовете по български език в състезанието и стана седма в надпреварата. Нейната съученичка Хюлия Сали Айваз също се представи много добре с резултат от 47 точки.

Целта на Националното състезание по български език е да се проверят уменията на учениците за разбиране, използване, осмисляне на информация от текст, както и за създаване на писмен текст с конкретна задача или проверка на функционалната грамотност на учениците. Тестовете са били изготвени от изявени учители и от специалисти по български език, като въпросите и задачите са били изцяло съобразени с учебната програма за задължителна подготовка по български език за съответния клас. Всички участници ще получат удостоверение за участие, а тези - с максимален брой точки, ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди, обещават организаторите.

 
« НачалоПредишна1112131415СледващаКрай »

Страница 14 от 15


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.