Последни новини

Актуално
ПДФ Печат

 

НОВ ВРЪХ СЪС ЗНАНИЯТА СИ ЗА РОДНИЯ ЕЗИК

Десетокласничката Петя Тихомирова Петрова от Профилираната гимназия с изучаване на чужди езици „Митрополит Андрей" - Търговище се класира на седмо място в Националното състезание по български език, организирано от Сдружението на учителите филолози "Любословие".

От участвалите над 400 ученици на нейната възраст от цялата страна, Петя, която единствена от областта спечели американска стипендия за отличното й представяне в направление „Журналистика", извоюва 63 от възможните 70 точки на тестовете по български език в състезанието и стана седма в надпреварата. Нейната съученичка Хюлия Сали Айваз също се представи много добре с резултат от 47 точки.

Целта на Националното състезание по български език е да се проверят уменията на учениците за разбиране, използване, осмисляне на информация от текст, както и за създаване на писмен текст с конкретна задача или проверка на функционалната грамотност на учениците. Тестовете са били изготвени от изявени учители и от специалисти по български език, като въпросите и задачите са били изцяло съобразени с учебната програма за задължителна подготовка по български език за съответния клас. Всички участници ще получат удостоверение за участие, а тези - с максимален брой точки, ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди, обещават организаторите.

 
ПДФ Печат

Петя Петрова от ПГИЧЕ „Митрополит Андрей“ с американска стипендияОт 2004 година в страната ни работи Американска фондация за България. Тя подкрепя, насърчава и допринася за отлични постижения в образованието, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата. Организирайки различни конкурси, Фондацията избира най-добрите ученици в различните области и ги подпомага финансово, за по-успешното им развитие.

Тази година от Търговищка област само един ученик успя да докаже уменията си и да бъде класиран за стипендия. Това е Петя Петрова от Профилираната гимназия с изучаване на чужди езици „Митрополит Андрей” в Търговище.

 

продължава>
 
Добре дошли ПДФ Печат

ПГИЧЕ  "Митрополит Андрей" е водещо учебно заведение в търговищкия регион.   Понастоящем в него се обучават 240 ученици и работят 21учители. Училището има своя собствена стратегия, високи образователни стандарти, съответстващи на европейските, интерактивно компютърно и мултимедийно обучение, широки международни контакти, динамичен и високо мотивиран преподавателски колектив. Ние окуражаваме нашите ученици да се включват в дейности на училищно ниво, както и в образователни прояви с национално и международно значение.

Учителският колектив осигурява възможности за учениците да развиват лидерски качества и подпомага интелектуалното и личностното им развитие. Нашата цел са ученици с високи интелектуални възможности, добре подготвени за изискванията на европейския интелектуален пазар. В училището се осигуряват висококачествено езиково обучение в съответствие с европейските стандарти. Учениците се подготвят за покриване на изпитите FCE, CAE и CPE.

Всички учители  са щастливи да бъдат част от динамичната мултиезикова среда в Европа и да се изправят срещу предизвикателствата на модерния свят.

 
« НачалоПредишна1112131415СледващаКрай »

Страница 15 от 15


Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.